Bakanlığın Altın Çilek Açıklaması


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bazı medya organlarında ve en çok da internette mucizevi zayıflama ürünü olarak tanıtımı yapılan altın çileğin yalnızca meyve olarak tüketilmesi gerektiğini bunun dışında kilo verdirici besin takviyesi olarak üretimine izin verilmediğini bildirdi.
 Söz konusu bakanlıklan bu konuda yapılan yazılı açıklamada,  basın yayın organları tarafından insanları yanlış yönlendiren içerikli Altın Çilek reklamları konusunda bakanlık ekiplerinin hızlı ve özverili  bir çalışmayla müdahale ettikleri belirtilirken bu çerçevede geçtiğimiz yıllarda 270 e yakın internet sitesi aleyhinde Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.



altın çilek
Konu ile ilgili mevzuat gereğince, “Özel beslenme amaçlı gıdalar dahil herhangi bir gıda maddesinin etiketinde, o gıda maddesinin hastalıkları önleme, iyileştirme ve tedavi etme özelliği olduğunu bildiren veya ima eden ifadeler yer alamaz. Bu hususlar gıda maddesinin tanıtımı ve reklamı için de geçerlidir” maddesinin bulunduğuna işaret edilen demeçte  “bu şekilde zayıflama amaçlı veya yardımcı tedavi amaçlı” ürünlere bakanlık tarafından üretim izni verilmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Değerli okuyucularım, bu yazıyı sizinle paylaşmamdaki amaç, birilerinin zayıflama konusunda insanların duygularını istismar ederek kişisel rant sağlamalarının önüne geçebilmek istememdir. Ben burada herhangi bir firmaya çamur atmak ya da karalama kampanyası yapmak amacını taşımıyorum. Devletimizin idari mercilerinden olan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının konu ile ilgili açıklamasını yayınlayıp insanları bilgilendirmek istiyorum. Altın Çilek meyve olarak çok faydalı bir meyvedir. Lifli özelliği sayesinde kilo verme konusunda yardımcı olabilir ama tek başına Altın Çilek zayıflamanıza yetmez.  Altın Çilek zayıflama hapları da belki içerik olarak zararlı madde içermeyebilir ama beklentilerinize karşılık vermeyeceğini hatırlatmak isterim. 

Sağlıklı kilo vermek konusunda, blogda yer alan makaleleri okumanızı ve uygulamanızı öneriyorum. Zira sağlıklı kilo vermek, fazla kilolardan kalıcı olarak kurtulmanızı sağlar. Kısa vadeli kilo kaybı uygulamaları hem sağlığınız açısından zarar teşkil eder hem de verilen kiloları hızlı bir şekilde geri almanızı sağlar. Benim size tavsiye edeceğim zayıflamaya yardımcı besin takviyesi, Prof. Dr. Mehmet ÖZ tarafından da tavsiye edilen African Mango ürünüdür. African Mango ile ilgili makalemizi buradan okuyabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi bizimle paylaşın.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder