Badem Yiyerek Kilo Vermek

diyet yaparken badem yemek hem sağlık açısından hem de zayıflama açısından öenemli yer tutmaktadır
Badem yiyerek kilo vermek mümkün müdür? Zayıflamak isteyenlerin ve diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında bulunan badem hem lezzetli bir yemiş olması hem de tok tutma özelliği dikkat çekmektedir.
 
Halk arasında kuruyemişlerin genellikle kilo aldırdığı, vücudumuzda yağlanmaya sebep olduğu bilinmektedir. Aslında bu bilgi tam olarak yanlış da sayılmaz çünkü bu gıdalar yağ asitleri bakımından zengin olduğu için olması gerekenden fazla tüketildiğinde kilo almak kaçınılmazdır. Dolayısıyla zayıflamak amacında olanlar için hem tokluk hissetmek için hem de daha zinde olabilmek için tüketilen miktarın ne kadar olması gerektiği çok önemlidir.


Bademin muhtevasında neler bulunur?


Demir, çinko, potasyum, kalsiyum, omega3 gibi besin değeri son derece yüksek olan ve mükemmel bir besin olan badem, bu sayede kişinin özellikle kalp sağlığı için tüketilmesi gereken gıdalar arasında önemli bir yere sahiptir. Kötü kolesterol seviyesini düşürür. Kalp damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Bu faydalarının yanı sıra en son yapılan araştırmalara göre de badem yemek zayıflatır. Bademin zayıflamaya olan etkisi, hem sert bir yiyecek olduğu için çiğneme ihtiyacını karşılamasından, hem de tok tutucu özelliğinden dolayı yemek yeme ihtiyacını azaltmasından kaynaklanmaktadır.
 

Ne Kadar, Nasıl Tüketilmelidir?


Öncelikle kilo vermek için tüketmeniz gereken badem kavrulmamış, tuzsuz olması gerekmektedir. Badem tüketimi ara öğün olarak tüketilmesi gerektiği için tek seferde 10 - 12 adetten fazlasını yemememiz gerekmektedir. Çünkü badem yağ asitleri bakımından zengin bir besin olduğundan dolayı olması gerektiğinden fazla tüketmek, kilo vermek yerine kilo almanıza sebep olabilir. Yanınızda badem bulundurup öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında veya kahvaltı ile öğlen yemeği arasında 8 - 10 adet yiyebilirsiniz. Süt ya da ayranla beraber veya meyvenizin yanında yiyebilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız zaman takip eden öğünde de çok fazla acıkmamış olacağınız için fazla yemek yeme sorununun da önüne geçmiş olabilirsiniz.
 
 
Sonuç olarak arkadaşlar, dengeli ve bilinçli şekilde badem tüketmek zayıflama konusunda size yardımcı olan besinlerden biridir. Ancak unutulmamalı ki kilo vermek için esas olan kişinin istikrarıdır ve bu konuda göstereceği iradeye bağlıdır. Zayıflamak uzun vadede gerçekleşebilecek bir durum olduğu da unutulmamalıdır. Soru ve görüşlerinizi paylaşın lütfen.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder