Basen Nasıl Eritilir?

Basen nasıl eritilir? Basen ve bel bölgesinin incelmesi için ne yapmak gerekir? Bir çok kadının korkulu rüyası olan basen ve bel bölgesinin yağlanması aslında önüne geçilebilecek bir durumdur. Bu problemin önüne geçebilmek ya da basenleri inceltebilmek adına günlük hayatta yapılması ve yapılmaması gereken bazı şeyler bulunur. Basen ve bel bölgesinin yağlanmaması için ya da bu bölgelerdeki fazlalıklardan kurtulabilmek daha ince bir görünüme sahip olmak için alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz çok önemlidir. Öncelikle yapılması gerekenlerden bahsedelim. 


  • Konu ile ilgili otoriteler tarafından genel kabul görmüş olan ve en önemli öğün olarak kabul edilen kahvaltı kesinlikle ihmal edilmemelidir. Kahvaltıda yenilen gıdaların da önemi göz ardı edilemez. Özellikle karbonhidrat alımı konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Yağlı ve unlu mamullerin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekir. 
  • Ara öğünler de oldukça önemlidir. Hatta alışkanlık haline getirmekte fayda var diyebiliriz. Kahvaltı ve öğlen yemeği arası, akşam yemeğinden yaklaşık iki saat önce alınacak ara öğün gıdalar hem aşırı acıkmamak açısından hem de metabolizma hızını düşürmemek açısından son derece önemlidir. Genellikle badem, fındık gibi çerezler veya meyve tüketilebilir. Tabi aşırıya kaçmamak şartıyla.
  • Bir diğer ödemli konu ise su tüketimi. Yetişkin bir insanın günlük tüketmesi gereken su miktarı iki buçuk litrenin altında olmamalıdır. Yalnız burada yaygın olan bir yanlışlıktan da bahsetmekte fayda var. Bazı insanlar su ihtiyacını aldığı sıvılardan yani çay, çorba, kahve gibi şeylerden karşıladıklarını iddia etmektedirler. Bu hatalı bir düşüncedir. Hiç sıvı tüketmemekten iyidir diyebiliriz ama kesinlikle su tüketiminin yerini almaz. Su tüketimi ile ilgili detaylı olarak daha önce yazılan makalemiz de sitemizde bulunmaktadır. 
  • Ve egzersiz yapmak için kendinize zaman ayırmalısınız. Spor yapmak sağlıklı yaşamanın olmazsa olmaz unsurlarından biridir.
Bu konuda yapılmaması gereken bazı önemli konulara da değinelim;
  • Karbonhidrat içeren gıdalardan olabildiğince uzak durmanız gerekmektedir. Biraz daha açmak gerekirse; beyaz ekmek, unlu mamuller, şeker, cips, kola, kızartma, pirinç pilavı örnek olarak gösterilebilir. 
  • Tuz tüketiminden de kaçınmak gerekmektedir. Zira tuz ödem tutucu özelliğe sahip olduğu için vücudunuzun su toplamasına neden olmaktadır. 
Sonuç olarak günlük yaşantımızda bazı alışkanlıklarımızda yaptığımız küçük değişiklerin geri dönüşü çok büyük olabilir. Kötü alışkanlıklardan iyi alışkanlıklara geçiş kolay olmasa da kesinlikle mümkündür. Yorumlarınızla yazımıza katkı sağlayınız lütfen. 
  
     
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder