Elma Sirkesi İle Zayıflama

Elma Bal ve Sirke karışımının zayıflamaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Daha önce bir yerlerden muhakkak duymuşsunuzdur elma sirkesi ile kilo vermeye çalışanların olduğunu. Peki gerçekten elma sirkesi zayıflatır mı? Elma sirkesi ile kilo vermek için ne yapmak gerekir? Makalemizde bu sorulara cevap bulmaya çalışalım.

Elma sirkesinin muhtevasında bulunan asit, vücudumuz tarafından aldığımız gıdaların sindirilmesi için üretilen asit ile aynıdır. Yani vücudumuz sindirim için sirke asidi üretmektedir. Bu sebepten dolayı, sindirim sistemimize oldukça fayda sağlamakta ve aynı zamanda metabolizma hızımızın da artmasında yardımcı olduğu için elma sirkesi zayıflatır.  Tükettiğimiz yağlar, karbonhidratlar eğer enerji olarak harcanmazsa, yağ olarak depolanmakta ve kilo almaktayız. Bu noktada gerek metabolizma hızı gerekse egzersiz devamlılığı önemlidir. Egzersiz yapıp yapmamak nasıl kişinin kendi tercihine bağlı bir durumsa, aslında metabolizma hızının artması için de kişisel bir takım önlemler alınabilir. İşte elma sirkesi metabolizma hızını artırmak için organizmamıza dışardan uygulayabileceğimiz bir takviyedir.


Elma Sirkesi Nasıl İçilmelidir?

 
Elma sirkesinin tadı ve kokusu halkın mutlak çoğunluğu tarafından lezzetli olarak kabul görmediği yadsınamaz bir gerçek. Dolayısıyla kilo vermek için elma sirkesi içebilmek tek başına çok zordur. Bu yüzden bal ile karışım yapmak daha kolay bir tüketim imkanı sağlayacaktır. Bir bardak ılık su içerisine bir ya da iki tattı kaşığı elma sirkesi ile yine bir ya da iki kaşık bal ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tüketebilirsiniz. Eğer sabahları içerseniz gün boyu almış olduğunuz kalorilerin daha kolay harcanmasını sağlarsınız.


Sadece elma sirkesi, ılık su ve bal karışımını içerek ideal kiloya ulaşmak veya sadece bu şekilde bir yöntemle zayıflamak mümkün müdür? Bana göre evet faydası olacaktır ancak tek başına yeterli değildir arkadaşlar. Daha önceki yazılarımızda da ısrarla belirtmiş olduğumuz konu, eğer sağlıklı kilo vermek amacındaysanız, öncelikle yediklerinize, içtiklerinize dikkat edeceksiniz. Bununla beraber egzersiz yapmak hayatınızın bir parçası olacak ve asla vazgeçilmezler arasında yerini alacak. Elma sirkesi veya daha farklı yöntemler kilo vermek için asıl yol değil, ancak takviye olabilir.

Daha önce bu veya buna benzer kilo verme yöntemi kullanan arkadaşlar bizimle tecrübelerini paylaşırsa ziyadesiyle memnun oluruz. Soru ve görüşleriniz önemlidir lütfen paylaşın. 
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder