Hızlı Kilo Verme Formülleri

Sağlıklı ve hızlı kilo verme konusunda kulaktan dolma bilgiler, sağlık sorunları ve zaman kaybından başka bir sonuç doğurmamaktadır. Bu bakımdan kilo verme konusunda bilimsel olarak da kanıtlanmış bazı yöntemleri benimsemeniz gerekmektedir. Şimdi dersimizdiyet sayfamız üzerinden hızlı kilo vermek isteyen herkes için fayda sağlayacak formüllere göz atalım.


  • Daha önceki yazılarımda da belirtmiş olduğum gibi günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Güne iyi başlamak ve fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, kahvaltıda taze sıkılmış meyve suyu hem güne zinde başlamanız hem de sindirim sisteminizin gayet düzgün ve sorunsuz çalışması açısından ve buna bağlı olarak metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayacağından dolayı çok önemlidir. Özellikle yaban mersini, armut, ananas gibi meyveleri tercih edebilirsiniz. Kahvaltı muhakkak aksatılmaması gereken bir öğündür. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus, beyaz ekmek ve kızartma tüketmemek olmalıdır.
  • Eğer egzersiz yapacak zamanınız ya da imkanınız bulunmuyorsa, günde en az bir saat düşük tempoda yürüyüş yapın. Yaygın olarak bilinenin aksine düşük tempoda yürümek hızlı yürüyüşe kıyasla yağ yakımı konusunda daha etkilidir. Bu nedenle her gün düzenli olarak düşük tempoda yürüyüş yapmanız kilo vermeniz konusunda fayda sağlayacaktır. Bu etkinlik süresince burundan nefes alıp vermek oksijen alımınızı artıracağı için ve bu sayede yağ yakım hızını artıracağı için yine atlanılmaması gereken bir ayrıntıdır.
  • Öğlen yemeğinde sebze yemeklerini tercih edebilirsiniz. Yine fazla ekmek tüketiminden kaçınarak sebze yemeği, yoğurt, salata şeklinde kombinasyonlar yapılabilir. Eğer öğlende sebze yemeği yediyseniz o günün akşamında protein muhtevalı beslenmeniz daha yerinde olur. Ya da bu durumun tam tersi, öğlende protein ağırlıklı beslendiyseniz akşam yemeğinde sebze yemeklerini tercih etmeniz gerekmektedir. Ayrıca özellikle akşam yemeğinden önce az yağlı sebze çorbası içmek iştahınızı bastırması ile birlikte sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına da etkili olacaktır. 
  • Bir gün içerisinde üç ana öğün ile birlikte bir ara öğün yaparsanız kilo vermeniz daha kolay olacaktır. Ara öğünlerde ne tüketilmeli sorusuna gelince, genellikle kuru yemiş tüketmenizi öneriyorum. Tokluk hissi vermesi açısından badem, fındık veya antep fıstığı tercih edilebilir. Miktar olarak 10 - 12 kadar yeterlidir. Kaju gibi çok yağlı olan yemişleri tavsiye etmiyorum.
  • Genellikle diyet yapanlara bol su içmeleri gerektiği söylenir. Bol su içmek, yağ yakımını kolaylaştırdığı için önerilmektedir. Normalde yetişkin bir bireyi bir günde yaklaşık 7 - 8 bardak su içmesi ihtiyacını karşılamaktadır ancak kilo vermek için bu miktarı günde yaklaşık 12 bardağa çıkarabilirsiniz.
  • Kahve tüketimi yağ yakımını hızlandırır. Gün içerisinde 4 fincan kadar kahve içebilirsiniz. Ayrıca egzersiz öncesinde alınan kahve normale oranla daha fazla yağ yakmanızı sağlayacaktır. Şekersiz olmasına özen göstermelisiniz. 
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder