Su Diyeti İle Kilo Verme

Su Diyeti Nasıl Yapılır
Su diyeti ile kilo verme konulu makalemizde ağırlıklı olarak su tüketimi ile iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 10 kilo verilebileceğinden bahsedeceğim. Su diyeti ile kilo verme özellikle bayanlar tarafından son dönemlerde oldukça ilgi görmektedir.

 
Bilindiği üzere kilo vermek için daha doğrusu yağ yakmak için hazırlanan diyet listeleri, günlük ihtiyaçtan daha az kalori alınması ve bunun sonucunda vücudun ihtiyacı olan enerjiyi daha önce depolanan yağlardan karşılanmasını sağlamak suretiyle zayıflamaya yöneliktir. Hal böyle olunca da diyeti uygulamaya koymak hiç kolay olmamaktadır. İşte su diyetini diğer diyetlerden ayıran en büyük farklılık burada ortaya çıkmaktadır. Çok fazla kısıtlayıcı ağır bir diyet olmadığı için su diyeti uygulaması diğer zayıflama yöntemlerine göre daha kolaydır.
 
Öncelikle suyun zayıflamaya olan etkisinden bahsedelim. Yapılan araştırmalara göre soğuk su içtiğimizde vücudumuz suyun kendi ısısına uygun hale gelmesi için enerji sarf etmeye ihtiyaç duymakta ve bu da kalori harcaması anlamı taşımaktadır. Dolayısıyla her su içtiğimizde belirli bir enerji tüketmiş olmaktayız. Bununla beraber su içmek açlık duygusunu bastırdığı için normalden daha az yemek yeme eğiliminde olabiliriz. Ayrıca böbreklerimizin düzenli çalışmasına ve vücudumuzda bulunan zararlı maddelerle toksinlerin atılması açısından da fayda sağlamaktadır.
 

Su diyeti nasıl yapılır?

 
Gün içerisinde tüketilen diğer sıvı gıdalara ek olarak yaklaşık 2 litre kadar soğuk suyu aralıklarla tüketmeniz gerekmektedir. Suyun buzlu su ya da aşırı soğuk olmamasında fayda var. Su diyeti için yapmanız gereken esas olarak bundan ibaret ancak, daha hızlı kilo vermek için beraberinde egzersiz yapabilir, yediklerinize dikkat edebilirsiniz. Özellikle karbonhidrat alımını azaltırsanız ve hatta beyaz ekmeği tamamen hayatınızdan çıkarırsanız çok daha hızlı kilo vermeniz mucize olmayacaktır.
 
Tüketeceğiniz suyun temiz olmasına ve kaliteli olmasında dikkat etmeniz sağlığınız açısından önemlidir. Bunun dışında su diyeti için ayrıca her hangi bir öneri bulunmaz. Kaynamış su, musluk suyu, saf su vs. seçim size ait.
 
Son olarak her sabah bir bardak suyun içine bir kaç damla limon sıkıp içmeniz fazla yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Soru ve görüşlerinizi paylaşmanız diğer okuyucular için fayda sağlayacaktır.
 
Önceki yazılarımızda suyun zayıflamaya etkisinden bahsetmiştik. İlgili makaleye ulaşmak için buraya tıklayın.
 
 
 
 
 
 
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder