Göbek Yağlarını Eritmenin Yolları

2 Adımda Göbek Yağlarını Eritmenin Yolları


Öncelikle daha evvel paylaşmış olduğumuz, Göbek Bölgesinin Erimeme Sebepleri başlıklı yazımızı okumadıysanız, okumanızı tavsiye ediyorum ve hızlı bir şekilde konuya geçmek istiyorum. 

Biliyorsunuz göbek yağlarını eritmek, pek de kolay bir şey değildir. Onca uğraş verilir ama bir bakarsın arpa boyu kadar yol gidilememiş. Sonuçta motivasyonun kaybolur ve vazgeçmeler başlar. Aslında sabredilebilse ve yapılması gerekenler harfiyen uygulansa sonuç almamak mümkün değildir. Göbek yağlarının erime hızı çok düşük olduğu için, insanlar genellikle istenilen sonuca ulaşmayı beklemeden vazgeçerler. Zor olan göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak değil, zor olan bu konuda ısrarcı olabilmek. Yapmamız ve yapmamamız gerekenleri bilip, hayata geçirmek arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşmamız için yeterlidir.



Göbek Yağlarını Eritme 1. Adım


Göbek yağlarını eritmenin tek bir yolu bulunmaz. Yani, ne sadece egzersiz veya spor yapmak, ne de sadece diyet yapmak. Eğer amacınız fit görünümlü, yağsız bir göbeğe ya da ince bir bele sahip olmak ise, hem egzersiz, hem de diyet programlarını bir arada uygulamanız gerekmektedir.  Yediğimiz gıdalarda bulunan kalori miktarı, harcadığımız günlük enerji miktarından fazla olduğunda vücudumuz fazlalık olan enerjiyi yağa çevirerek depo eder. Bu yağlar da vücudumuzun muhtelif yerlerinde saklanır. Ancak genellikle daha az çalıştırılan kasların bulunduğu yer olan, göbek bölgesini tercih eden organizmamız, iş bu yağları yakma konusuna geldiğinde ise en son göbek bölgesini kullanmaktadır. Bizler de bu bilinçle hareket ederek göbek yağlarını eritme amacında olursak, bu amaca yönelik uygulamaların geri dönüşü çok büyük olasılıkla olumlu olacaktır. Tek başına diyetin ya da tek başına egzersizin yeterli olmayışı bundan kaynaklıdır.

Göbek bölgesini eritmek için yapılması gerekenleri planlı bir şekilde düşünelim. Göbekteki yağlardan kurtulmak için ilk yapılması gereken ne olabilir? Belirlenen hedefe en kısa yoldan ulaşabilmek için öncelikle mevcut yağlanmanın ilerlemesini önlemek gerekir. Yani su ile dolu bir havuz misali, havuzdaki suyu alttan boşaltırken aynı zamanda üst taraftaki musluktan su akması, havuzun tamamen boşaltılması süresinin uzamasına neden olacaktır. Öyleyse günlük kalori alımını ihtiyacımız  olan enerjinin altında almak, göbek yağlarını eritme konusunda ilk yapmamız gereken şeydir. Alınması gereken günlük kalori hesaplaması konusundaki makalemize buradan ulaşabilirsiniz.


Göbek Yağlarını Eritme 2. Adım


Hedef göbek yağlarını eritmek ve bu yolda atılması gereken ilk adımı tespit edip uygulamaya başladık. Şöyle bir düz mantık yapacak olursak, karın yağlarımızın vücudumuza yerleşmesi ve göbeğimizin çıkması ne kadar zaman aldı? Çok kısa sürede bu görüntü ortaya çıkmaz elbette aylar hatta yıllar süren bir süreç. Bu durumda göbekteki yağlardan kurtulmak da çok kısa sürmeyecektir. Ama burada karamsarlığa mahal vermemek için hemen parantez açmak istiyorum. Yağ yakmak ya da kilo vermek emin olun kilo almaktan daha kısa sürmekte. 

Her neyse konuyu çok dağıtmadan, göbek yağlarını eritmenin yollarında atılacak ikinci adıma geçelim. Düşük kalorili beslenme programı sayesinde vücudumuz artık yağ yakmaya başladı ama harcanan enerjinin karşılandığı yağ deposunun göbek bölgesi olmasını istiyoruz. Günlük yaşantımızda kas sistemimiz içerisinde belki de en az çalışan bölge göbek bölgesi olduğundan dolayı, en çok yağlanma bu bölgede ve en az yağ yakılan bölge de yine göbek ve bel çevresidir. Durum böyle olduğundan dolayı ekstra olarak bizim göbek bölgemizi çalıştırmamız gerekecek ve bu sayede organizmamızın dikkatini de çekmiş olacağız. Ağırlıklı olarak göbek eritme egzersizleri ile birlikte diğer spor aktiviteleri, daha da fayda sağlayacaktır. Göbek eritme hareketlerinin daha önceki yazılarımızda anlattığımız için burada tekrar yazmıyorum. İlgili makaleye buradan ulaşabilirsiniz. 

Ne kadar sürede ne kadar incelmek istediğiniz ve kaç kilo vermek amacında olduğunuza yönelik planlamaları kendinize göre yapabilir ve uygulayabilirsiniz. Ayrıca sormak istediklerinizi, yorum kısmından iletmeniz halinde en kısa sürede dönüş yapılacaktır. Saygılarımla...
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder