Mayonezle Saç Bakımı

Mayonezle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?



Mayonezle saç bakımı, daha ziyade kuru, cansız ve yıpranmış saçlar için tavsiye edilen yeni bir yöntemdir. Mayonezle saç bakımı için mayonez maskesini son derece basit bir şekilde hazırlayabilir ve saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Mayonez içerisinde bulunan özellikle yumurta ve sirke, saçları besler, nemlendirir, yumuşatarak kırık oluşumunuz minimum seviyede tutmaya yardımcı olur. Mayonezle saç bakımı hakkında yazılan makalemizi sonuna kadar okumanızı öneriyorum.

Mayonezle Saç Bakımı


Saç tipine ve durumuna göre ne sıklıkla maske yapacağınıza karar verebilirsiniz. Eğer saçlarınız çok kuru ve yıpranmış durumda ise tavsiye edilen kullanım şekli, yaklaşık bir aylık süre zarfında haftada 1 kez uygulamak şeklindedir. Mayonezle saç maskesi hazırlamak için her hangi bir ekstra tarif gerekmeksizin mayonezi direk saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Ancak Boyadan, güneşten ya da daha başka bir dış etkenden dolayı saçlarınız çok yıpranmışsa, mayoneze ilave olarak yumurta ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Mayonezle saç bakımı yaptığınızda saçlarınızın güçlendiğine şahit olacaksınız.

Mayonezle saç bakımı yapmak için maske hazırlamak şu şekilde olacaktır; saçınızın uzunluğuna göre 4 – 5 kaşık mayonez, tercihe göre de 1 yumurta ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, uygun bir kap içerisinde iyice karıştırılır.

Hazırlamış olduğunuz karışım artık saç bakımı için hazırdır. Uygulama konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmakta. Mayonezle saç bakımı yaparken, saçınızın hafif nemli olmasında yarar var. Bunun için öncelikle saçlarınızı ıslatıp bir havlu yardımıyla ıslaklığını aldıktan sonra mayonezli saç bakım maskesini saç diplerine yaklaşık on dakika masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçınızın tamamına ve uçlarında da bakım maskesini uygulayın. Saçınızın her tarafına dağıldığından emin olmalısınız. Eğer saçınız uzunsa tutamlara ayırarak da uygulama yapabilirsiniz. Mayonezli saç maskesini saçlarınıza uyguladıktan sonra banyo bonesi veya naylon poşet ile kapatın.


Mayonezle saç bakımı işleminin tamamlanması için artık yaklaşık iki saat kadar beklemek kalıyor. Bekleme zarfında başınızda kaşıntı hissedebilirsiniz ancak buna dayanmanız gerekmektedir. İki saatlik beklemenin ardından ılık su ile saçlarınızı iyice yıkayabilirsiniz. Eğer o gün evden dışarı çıkmayacaksanız saçlarınıza şampuan ya da saç kremi uygulamayın. Çünkü bu tip ürünler uygulamazsanız mayonezli saç maskesi çok daha etkili olacaktır.


Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

2 yorum:

  1. Arkadaslar sorularinizi buradan iletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.

    YanıtlaSil