En Hızlı Yağ Yakma Yöntemi (Ketojenik Diyet)

Bu diyet sayesinde vücudunuz adeta bir yağ yakma makinesine dönüşebilir ve estetik bir görünüm elde ederek karın kaslarınızın belirginleşmesini sağlayabilirsiniz. Yapmanız gerekenler makelemizde...

KETOJENİK DİYET NEDİR?

Ketojenik diyet, günlük karbonhidrat alımının asgari düzeyde tutulduğu bir diyet programıdır. Ketojenik diyet sürecinde günde vasati 50 gram karbonhidrat alınır ve beslenme düzeni yağ oranınızı azaltmak ile ilgili oldukça başarılıdır. Zira vücudunuz karbonhidrat yokluğunda yağı enerji olarak kullanmaktadır.

KETEJENİK DİYETLE YAĞ YAKIMINIZI ARTTIRIN

Şayet vücut yağ oranınızı azaltmaya çalışıyorsanız bir yerden sonra ilerleyemediğinizi fark edersiniz zira vücudunuz daha fazla yağ yakmamak ile ilgili direnç gösterir başka bir deyişle yağ yakmak ile ilgili bir nevi plato dönemine girersiniz. İşte ketojenik perhiz tam da bu noktada devreye girmektedir. Yağ yakmak ile ilgili platodan kurtulmak istiyorsanız ketojenik perhizi uygulayabilirsiniz.
Beslenme düzeninizde karbonhidrat oranınızı azalttığınızda glikojen düzeyleriniz düşer ve vücudunuz ketozis vaziyetine girer. Vücudunuz ketozis vaziyetinde adalelerdeki protein depolarına dokunmadan keton cisimciklerini yakar ve enerji ihtiyacını yağ depolarınızdan karşılar.

KETOJENİK DİYET NASIL UYGULANIR?

Vücut geliştirme sporuyla ilgilenenler protein kaynaklarını genelde ton balığı ve tavuk göğsü gibi yağsız et kaynaklarından seçenek ederler. Ancak ketojenik perhizde tercihinizi kümes hayvanlarının but bölümünden ve yağlı balıklardan yana koymalısınız. Somon, tavuk budu, kuzu eti ve yağsız biftek hem proteini hem yağı tek bir kaynaktan almanıza yardımcı olur.
Ketojenik perhizin mantığı kolaydır; karbonhidrat alımınızı en alt düzeyde tutmak. Böylelikle vücudunuz enerji olarak yağı kullanacaktır.
Fakat ketojenik perhiz yaparken de platoya takılabileceğinizi unutmamalısınız. Bu evreye geldiğinizde ise vaziyetinizi değerlendirmeniz gerekmektedir. Örneğin ketojenik perhiz yaparken platoya takıldıysanız ve daha fazla yağ yakamıyorsanız günlük toplam kalori alımınızın %50’sinin yağdan gelmesini sağlayın. Protein alımınızı da %30-40 oranında tutun. Geriye kalan kaloriler sebzelerden gelmelidir.
Dikkat faktörüz şart olan bir diğer konu da “artık” karbonhidrat alımınıza dikkat etmek. Artık karbonhidrattan kastımız farkında olmadan tükettiğiniz karbonhidratlardır. Sözgelişi sert kabuklu yemişlerde karbonhidrat bulunabilir. Bu söylediklerimizden fındık, fıstık ve ceviz gibi kuruyemişleri tüketmemeniz gerektiği manası çıkmamalı ancak karbonhidrat içermeyen kaynaklara (yağ ve peynir gibi) daha çok yönelmeniz gerekmektedir.

ÖRNEK KETOZİS BESLENME TASARISI

Kahvaltı
– 4 tam yumurta
– 2 yemek kaşığı pesto sosu
– 1 adet domates
Ara Öğün
– 40 gram çedar peyniri
Öğlen
– 4 kâse ıspanak
– ½ kâse mantar
– ¼ kâse kırmızı soğan
– 170 gram somon
– 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
İkindi
– 1 ölçek whey protein, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
İdman Sonrası
– 1 ölçek whey protein tozu veyahut 15 gram BCAA
Akşam Yemeği
-170 gram pançeta
– 3 kâse brokoli
– 1 yemek kaşığı susam yağı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder