Sinameki Otu

Sinameki otu, aktarlarda en sık rastlanan ve halk arasında oldukça rağbet gören, sinameki çayı olarak tüketilen bir bitkidir. Sinameki otunun, genellikle zayıflamak isteyenlerin ve kabızlık problemi yaşayanların tercih etmesinin nedeni, sindirim sistemini hızlandırıp daha sık tuvalete çıkılmasını sağlamasından kaynaklanır.



Sinameki otu, sinameki otu faydaları, sinameki otu nedir, sinameki otu ne için kullanılır, Sinameki otu zayıflatır mı, sinameki çayı nasıl hazırlanır, kimler kullanabilir?

Sinameki otunun vücudumuzda meydana getirdiği başlıca etkiler şunlardır;


Genellikle yanlış ya da düzensiz beslenme sonucu ortaya çıkan kabızlığın etkisi olan hemoroid hastalığı için kullanıldığında, tuvalet ihtiyacı giderirken rahatlama sağlar. Bununla beraber özellikle bağırsak ameliyatı ya da dışkı yaparken zorlanma hissettiren başlıca rahatsızlıklar yaşayanların kullanması, kişide görece rahatlama sağlayabilir. Sinameki otunun en önemli özelliği, kullanan kişide müshil etkisi meydana getirmesidir. Bu nedenle çok sık tuvalet ihtiyacı hissettirir.


Özellikle belirtmekte fayda var ki tuvalete rahatça gidemeyeceklerin kullanmaması ya da kullanımına ara vermesi gerekir. Örneğin seyahatte, okulda, seminerde, panelde, sinemada, tiyatroda vs. durumlarda  ani ve baskılanamaz tuvalet ihtiyacı hasıl olabilir ve çok zor durumda kalınabilir. Bu hususlara dikkat etmek gerekir.

En çok sorulan ve merak edilen konulardan olan sinameki zayıflatır mı sorusunun cevabı aslında otun özelliğinde gizlidir. Yani sinameki otundan bir mucize beklememek gerek. Çünkü Hiç bir bitki ya da zayıflamak için kullanılan her hangi bir takviye tek başına sonuca götürmez (buna spor da dahil). Fakat kişi hem beslenmesine dikkat eder, hem de sinameki çayı tüketirse, normalde kaybedeceği kilonun, daha fazlasını hızlı bir şekilde kaybedebilir. Ancak bu da ne kadar sağlıklı olur, tartışılır. Eğer kullanmaya karar verirseniz, konu hakkında uzman bir hekimden mutlaka destek alınız.

Sinameki Çayı Nasıl Yapılır


Sinameki çayını hazırlamak oldukça basittir. Bunun için ihtiyacınız olan kaynamış su ve sinameki otu. Bir fincan kaynamış suyun içerisine, yarım çay kaşığı kadar sinameki otu eklenip, yaklaşık 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Kilo vermek için kullananların şekersiz tüketmesi gerekir. 

Unutmayın, müshil etkisi vardır ve sık sık tuvalet ihtiyacı hissettirir. Tuvalete gidemeyeceğiniz ortamlarda kullanmayın.

Yazılarımızı takip eden arkadaşlarımız bilir, daha önce sinameki otunun zararlarından bahseden yazı kaleme almıştık. Size tavsiyem, sinameki çayını kullanmaya karar vermeden önce, hemen altta belirttiğim ilgili yazıyı mutlaka  okumanız. 


Sinameki otu, özellikle kilo vermek isteyenler için, genel hatlarıyla bu şekilde bir bitkidir. Eğer konu hakkında aklınıza takılan her hangi bir soru veya öneriniz varsa yorum yap kısmından iletebilirsiniz. 
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder