Güvenli Bir Şekilde Nasıl Hızlı Kilo Verilir?

Hızlı kilo vermek için yapılması ve yapılmaması gerekenler;



Küçük ama belirli hedefler koymak belki hızlı kilo vermenin en önemli anahtarıdır. Bunun için öncelikle kendinizi motive etmeniz gerekir. Örneğin, eski günlerinizi düşünebilir, düşük bedenli kıyafetler giyebilmeyi hayal edebilirsiniz. Güvenli bir şekilde nasıl hızlı kilo verilebilir? Bu soruya cevaben bir kaç madde sıraladık.





1.Öncelikle Doğal Gıdalar Tüketin

İşlenmiş ya da paketlenmiş hazır gıdalar, genellikle koruyu madde içermektedir ve taze değildir. Yediğiniz tüm gıdaların taze olmasına dikkat edin. Taze meyve ve  sebzeler, tam tahıllı ürünler, az yağlı süt ve yağsız proteinler tercih edilmelidir. Hızlı kilo vermek için öncelikli şart hazır gıdalardan uzak durmaktır.

2.Tuzlu Besinleri Sınırlandırın

Tuzun, kilo vermek için yapılan diyetlerde tıpkı şeker ve un gibi sınırlandırılması gerekmektedir. Yemeklerinize tuz eklerken ölçüyü kaçırmayın. Bir porsiyon için en fazla 140 mg tuz kullanabilirsiniz. Tuz vücutta ödem tutucu özelliğe sahip olduğu için hızlı kilo verme konusunda da engel teşki edicidir.

3.Her Gün 1 Fincan Kahve Tüketin

Güne bir fincan kahve içerek başlayabilirsiniz. Kahve doğal bir diüretiktir (idrar söktürücü). Ayrıca hasar görmüş hücrelerin onarımına gerekli antioksidan için mükemmel bir kaynaktır. Bunların yanı sıra kahvenin yağ yakımını hızlandırıcı özelliği de bulunmaktadır. Eğer kahve içmekten hoşlanmıyorsanız alternatif olarak çay da tüketebilirsiniz. Karahindiba ve rezene gibi bitki çayları yine yağ yakma özelliklerine haizdir. Ayrıca son günlerde yapılan bir araştırmaya göre yeşil çay tüketenlerin, her gün fazladan 70 kcal harcadığı tespit edilmiştir. Kahve ya da yeşil çay gibi içecekler hızlı kilo verdiren diyetlerin vazgeçilmezleri arasındadır.


4.Şekerli İçeceklerden Uzak Durun

Bu konuda net olmalısınız. muhtevasında şeker bulunan tüm içeceklerden yani kola, gazoz, hazır meyve suları, alkollü içecekler gibi tüm içeceklerden uzak durmalısınız. Her bir bardak şekerli içecek tüketmeniz, o gün için fazladan 800 kalori almanıza neden olacak ve açlık hissiniz de azalmış olmayacaktır. Ayrıca alkollü içkiler, özellikle göbek bölgesinin yağlanmasını hızlandır.  Bu sebeple hızlı kilo vermek için bu tip içeceklerden uzak durmalısınız.

5.Beş Kiloluk Ağırlık Seti Alın

Eğer spor salonuna gidecek zamanınız yoksa kendi evinizde basit bir kaç tekrar ile yapabileceğiniz ağırlık antrenmanı hızlı kilo verme konusunda çok faydalı olacaktır. Hem vücudunuz sıklığını korumuş olacak hem de ağırlık çalışarak kazanılan yağsız kas dokusu, 7 gün 24 saat yağ yakımını hızlandırmaya etkili olacak. Hafta 3 ya da 4 kez tekrarlı şınav, mekik gibi hareketlerle dumble çalışmalarının kısa zamanda etkisini görebilirsiniz.

6.Yiyeceklerde Baharat Kullanın

Özellikle acı biberin kalori yakımını hızlandırıcı etkisi hemen herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla taze acı biberli yiyecekler tüketmek bu anlamda fayda sağlayacaktır. Ayrıca tarçın, zencefil, zerdeçal gibi baharatların da yağ yakımını hızlandırıcı etkileri olduğu için bu baharatları yiyeceklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sayede hem metabolizma hızınız artar hem de iştahınız bastırılmış olur. Bu sayede hızlı kilo verme yolunda süratle ilerlemiş olursunuz.

7.Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Düzenli uyku, çoğu kimse tarafından atlanan bir ayrıntı olsa da sağlıklı kilo verme ya da form tutma konusunda çok önemli bir unsurdur. Vücut yeteri kadar uyumaz ve dinlenmezse fazla kilo alımı olasılığı artacağı gibi özellikle hızlı kilo vermek isteyenlerin de işini zorlaştırır. Eksik uyku uyuyorsanız metabolizma hızının yavaşlar. Bu nedenle günde en az 7 saat uyumaya özen göstermelisiniz.

8.Yediklerinizi Not Edin

Hızlı kilo verme konusunda bir başka önemli tavsiye. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yediklerini kaydedenler, özellikle de bu işlemi yemek yedikleri sırada yapan kişilerin daha hızlı kilo verme durumu gözlemlenmektedir. Konu ile ilgili bir çok mobil uygulama mevcut. Dilediğinizi indirebilir ve yediklerinizi not edebilirsiniz. Böylece günlük aldığınız kalori miktarını da takip etmiş olursunuz.

9.Yürüyüş Yapın

Metabolizma hızı akşam saatlerinde yavaşlama eğiliminde olduğu için, bilhassa akşam yemeğinden önce yapılacak yarım saatlik yürüyüş ile metabolizma hızı artırılabilir. Yürüyüş yapamıyorsanız akşam yemeğinden önce yapılacak aerobik aktiviteler yemeğin daha hızlı sindirilmesini sağlar. Aktivite sırasında hızlanan metabolizma etkisini 3 - 4 saat boyunca sürdürür. Böylece etkili bir şekilde hızlı kilo vermeye başlamış olursunuz.

10.Öğün Atlamaktan Kaçının

Öğün atlamak, kilo kaybetme konusunda faydasından çok zarar verir. Çünkü öğün atlamak hem metabolizma hızını düşürür, hem de kişinin daha fazla acıkmasına sebep olarak bir sonraki öğünde aşırı yemek yeme olasılığını artırır. Bunun yerine bir öğünü atlamak yerine, öğün aralıklarında küçük atıştırmalıklar tüketip acıkmaya engel olmak çok daha faydalı olacaktır. 

11.Lifli Gıdalar Tüketin

Muhtevasında lif oranı yüksek olan gıdaları tüketmek, sindirim sistemini düzgün çalıştırır. Lifli gıdalar, tokluk hissi verir ve kolay acıkmanızı engeller. Ek olarak bol su tüketimi de yine hızlı kilo verme konusunda son derece faydalı olacaktır.


Güvenli bir şekilde nasıl hızlı kilo verilebilir sorusuna verilebilecek bazı maddeleri sıraladık. Eğer belirtilen koşullara dikkat ederek kendinize bu prensipler doğrultusunda bir program hazırlar ve uygularsanız kısa zamanda etkisin göreceğinizden şüpheniz olmasın. Hızlı ve etkili şekilde kilo verirken aynı zamanda sağlığınızı da korumuş olacaksınız. Kilo verme konusunda soru görüş ya da önerilerinizi yorum ekle kısmından ulaştırarak yazımıza katkı sağlayabilir ve bize destek olabilirsiniz. Saygılarımla...

Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder