Zayıflatan İksir

Çok hızlı kilo verme konusunda tarih boyunca insanoğlu sürekli yeni arayışlar içinde olmuştur. Bu arayışlar sonucunda işe yarayan zayıflama yöntemleri de keşfedilmiş ve aradan ne kadar zaman geçse de kullanılmaya devam etmektedir. Zayıflatan iksir olarak pek çok karışımdan söz edilmektedir. Bugünkü yazımızda zayıflatan iksir olarak bilinen ve hızlı kilo verme konusunda size yardımcı olabilecek tarifi paylaşacağız.


Bilindiği gibi günümüz dünyasında en önemli sağlık sorunlarının başında obezite gösterilmektedir. Mevcut sitem, genellikle obez insanların zayıflamasına yönelik kurulduğu için, olayın en başından yani obeziteyle mücadele konusunda varlık gösterip engellemek yönünde teknikler yeterli değildir.

Zayıflama konusunda yapılması gerekenler nelerdir? İnsan kendi kendine uygulayacağı yöntemlerle istediği ideal kiloya, sağlığını kaybetmeden ulaşabilir mi? Bu soruların cevabı kesinlikle evet…

Zayıflatan iksir detayına geçmeden önce konuya bilimsel bir bakış açısı ile göz atalım. Öncelikle yeterli beslenmek demek, çok yemek demek değildir. İnsan aşırı yemek yediğinde ihtiyacı olan besini almamış olabilir. Bununla beraber ihtiyaç duyulan besinlerin de aşırı alınması fayda sağlamayacağı gibi insan vücuduna zarar vermeye başlayacaktır. Hatta bu zararlar ölümle sonuçlanabilmektedir. Zira dünya genelinde fazla yiyerek ölen insanların sayısı açlıktan ölen insan sayısından fazladır. İşte bu durumunun temelinde fazla yemekten kaynaklı zararlar yer almaktadır.

Sözlü fazla uzatmadan, kesin zayıflatan kürler arasında sayılabilecek, hızlı zayıflama iksiri tarifini sizlerle paylaşıyorum.

İhtiyaç duyulan malzemeler;

1-Zerdeçal

2-Biberiye

3-Karabiber

4-Karanfil

5-Kekik Tozu

6-Zencefil

7-Nane

Hazırlanışı;

Öncelikle ne kadar zayıflama iksiri yapacağınıza karar verdikten sonra elimizdeki malzemelerden oluşturacağımız karışım için, yüzde kırk oranında zerdeçal ve aynı oranda dövülmüş biberiyeyi bir kaba ekliyoruz. Ardından her birinin oranı yüzde beş olacak şekilde de karabiber, kekik tozu, zencefil ve nane koyuyoruz. Son olarak 2 tane dövülmüş karanfili ekleyip toz halindeki zayıflama iksirini iyice karıştırıyoruz ve zayıflatan iksir hazır.

Elde edilen bu zayıflatan iksir, her yemek yediğinizde çorbanıza ya da sulu yemeğinize silme bir kaşık eklenerek tüketilmelidir. Her öğünde silme bir çay kaşığı miktarını aşmamalısınız. Ayrıca yemeklerde tuz yerine limon kullanmalısınız. İçecek olarak gazlı içecekler yerine de ayran veya su tüketmelisiniz. Bu şekilde zayıflatan iksir bir ay kadar kullanıldığında hızlı kilo verme konusunda oldukça fayda sağlayacaktır.

Zayıflatan iksir, her şeyden önce bilinç altımızda kendisine yer edinmiş olmalıdır. Belirlenen hedefe ulaşıp ideal kiloya kavuşmak için zayıflatan iksir ya da her hangi farklı bir diyet yöntemi tek başına yeterli olmaz. İnsanın kendini bu konuda mental olarak hazırlaması ile birlikte motivasyonunu yüksek tutması gerekmektedir. Bu sebeple elde edilen zayıflatan iksir küçük kaplara bölünüp kolaylıkla çantada taşınabilir. Böylelikle dışarıda da yemek yiyecek olsanız, öğün atlamadan zayıflatan iksiri yemeğinize ekleme imkanını sağlamış olursunuz.

Zayıflamak için en önemli kural kişinin iradesine sahip olmasıdır. Gerekli irade olmadan zayıflamak için, masallarda geçen sihirli bir değnek henüz bulunmadığı için iradeli bir şekilde sabretmeden zayıflamak maalesef mümkün olmamaktadır. Dolayısıyla hiç bir gayret göstermeden sadece zayıflama çayları ya da farklı karışımlardan, 1 ayda mucize zayıflama beklemek doğru olmayacaktır.

Zayıflatan iksir tarifi ile birlikte aşağıdaki önerileri de dikkate almanız, sağlıklı ve ideal kilo açısından fayda sağlayacağı gibi bunları bir bütün halinde uygulamak kesin zayıflatan formül olacaktır.

-Yüksek besin değerine sahip sebzelerin veya diğer gıdaların, ihtiyaçtan fazla tüketilmesi vücudumuzda toksik etki meydana getirir ve bu da sağlık açısından son derece zararlıdır. Tükettiğiniz gıdaların ihtiyaç duyulandan fazla olmamasına dikkat edin.

- Açlık duygusu, organizmanın besine ihtiyaç duyduğunda ortaya çıkar. Eğer ihtiyaç duyulan besin değerleri  alınmayıp, açlık duygusu fayda sağlamayan besinlerden tüketilirse, organizma bu duruma olumsuz tepki verecektir. Dolayısıyla ihtiyacınız olan besinlerin alımına özen gösterin.

-Günümüz koşulları göz önüne alındığında, hazır gıda pazarı son derece genişlemiştir. Evde yemek yemeye imkan bulamadığınız zamanlarda bu tür zararlı hazır gıdalardan uzak  durmalı ve en azından içinde ne olduğunu bildiğiniz gıdaları tüketmelisiniz. Bunu yaparken de zayıflatan iksiri kullanmayı ihmal etmeyin.

-Yine hazır gıda kategorisinde sayılabilecek et ürünleri olan; sucuk, salam, sosis, pastırma gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Aksi halde hem sağlığınızdan hem de ideal kilonuzdan olabilirsiniz.

-Özellikle hamur ile yapılan yiyeceklerden ve tatlılardan kesinlikle uzak durmalısınız. Zayıflatan iksir kullanılan süreçte, istenilen hedefe ulaşabilmek için bu kurula dikkat etmesiniz. Çay ve kahve tüketimi de şekersiz olmalı. Ayrıca beyaz ekmek yerine her öğün sadece bir dilim tam buğday ekmeği tüketmelisiniz.

-Sebze tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken husus, özellikle yeşil yapraklı sebzelerin taze ve organik olmasıdır. Salatalarınızda tuz kullanmak yerine alternatif olarak limon veya elma sirkesi kullanmalısınız.

-Düzenli egzersiz yapmak kilo verme konusunda son derece önemli bir faktördür. Ancak düzenli egzersiz yapacak ya da spor salonlarına ayıracak zamanınız yoksa en azından günde yirmi dakika yürüyüş yapacak kadar kendinize zaman ayırmalısınız.   

Yorum bölümünden bir teşekkürü çok görmeyin lütfen. Saygılarımla...

Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder