Yeşil Çay İle Kilo Verme

Bugün sizlere etkisi ve faydası çoğu insan tarafından bilinen bir bitki olan "yeşil çay" dan bahsetmek istedim. Yeşil çay aslında hepimizin bildiği siyah çayla aynı bitkiden üretilir fakat siyah çaydan farklı işlemlere tabi tutulduğu için antioksidan özelliğini yitirmez. Siyah çay çok
Yeşil Çaykavrulduğu için fermantasyona uğrar ve içeriğindeki antioksidan maddeleri kaybeder. Özellikle uzak doğuda bol miktarda tüketilen yeşil çayın kadınlarda selüloitlerin azalmasına da yardımcı olduğu bir çok kaynak tarafından anlatılmaktadır. Yeşil çayı düzenli olarak kullanan kişilerde bir kaç ay içerisinde gözle görülür derecede incelmeler meydana gelir.

Yeşil çay nasıl demlenir?

Fincana ya da tercihe göre demliğe koyulan yeşil çay yapraklarının üzerine kaynadıktan sonra çok az soğutulmuş (70-80 derece) suyu döküp 2 - 3 dakika kadar demleyin ve yaprakları çıkarın. Tatlandırıcı için şeker yerine bal kullanılmasını tavsiye ederim. İsteğe göre limon da kullanabilirsiniz.
Son olarak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Yeşil çay kullanımı sonucunda sık sık idrara çıkma görülebilir. Bununla beraber nadiren de olsa bulantı ve kusma olabilir. Kalp, böbrek hastalığı ya da herhangi bir psikolojik rahatsızlığı olanlar kullanmadan önce muhakkak doktorlara danışmalıdır.  
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder