Ders Çalışırken Diyet

Öğrencilik hayatımda benim de yaşadığım ve bir çoğumuzun kabusu olan yoğun ders çalışma dönemlerinde alınan kilolar. Ders çalışırken kilo alma problemi, istisnalar olsa da aslında kaçınılmaz olmaktadır. Çünkü bu dönemde her gün saatlerce masa başında hareketsiz şekilde oturmak, aldığımız enerjiyi dışarı atamamıza ve bunun sonucunda da vücudumuzda fazla yağ olarak depolanmasına sebep olur. Sonrası malum. Ders çalışırken kilo alma sorunu, psikolojimizi olumsuz etkiler ve son derece demoralize oluruz.

Bu yazımda öncelikli olarak ders çalışırken kilo almamak için neler yapabiliriz, bunun yollarından bahsetmek istiyorum. 

    ders çalışırken kilo almamak için yapılması gerekenler nelerdir
  • Ders çalışma masanızda cips, kraker, şekerleme, çikolata tarzında yiyecekleri kesinlikle bulundurmayın. Bulundurmayın diyorum çünkü eğer bunlar masanızda yer alırsa yememek mümkün olmaz. Bu tip yiyeceklerin içeriğinde bulunan yağ ve şeker oranı çok fazla olduğundan hızlı bir şekilde kilo almanıza neden olur.
  •  Çok uzun süre hareketsiz kalmamak için yarım saatte bir ya da kırk dakikada bir en az on dakikalık ara verin. Bu ara sırasında hareketli olmaya özen gösterin. Hem bu şekilde çalıştığınız dersten de daha fazla verim almış olacaksınız.
  • Uyku düzeninize dikkat edin. Uyku bozuklukları metabolizmanın düzgün çalışmamasına neden olur ve bu da kilo almanıza sebep olur.
  • Ders çalışırken kilo almamak için, yanınızda mutlaka su bulundurun ve sık sık birer yudum halinde su için. Bu sayede metabolizmanız düzenli bir şekilde çalışmaya devam eder.
  • Ders çalışırken diyet listenizi belirlemeyi ihmal etmeyin ve yemek aralarında bu diyet programına bağlı kalarak çok ağır yemeklerden uzak durun. Ağır yemekler hem kilo aldırır hem de konsantrasyon problemi oluşturarak verimli çalışmanıza engel olur.
Bu maddeleri uyguladığınızda, yoğun ders çalışma dönemlerinde kilo alma probleminin önüne geçebilirsiniz. Benim öğrencilik yıllarımda tanıdığım arkadaşlarımdan bazıları ders çalışırken sürekli abur cubur diye tabir edilen yiyecekler alırlardı. Bir yandan ders çalışır diğer yandan sürekli atıştırırlar ve sonuçta kilo alırlar ve bu durumdan şikayetçi olurlardı. Eğer içinizden bazı arkadaşlar da bu şekilde yemeden ders çalışamam diyorlarsa, onlara tavsiye edeceğim bir şey var. Blogumuzda daha önce bahsettiğim diyet ürünlerinden olan Lineatabs zayıflama kapsüllerinden kullanabilirsiniz. Lineatabs, aldığınız gıdalardaki yağları emer ve vücudunuza yerleşmeden, tamamen doğal yollardan bu yağları dışarı atar. Bu şekilde kilo almanın önüne geçebilirsiniz. Lineatabs kullanırsanız rahat rahat istediğiniz gibi cips, çikolata, şeker yiyebilirsiniz:) Yerken diyet yapın başlıklı yazımızı buradan okuyabilir, ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ders çalışırken diyet konu başlığı altında tavsiye ettiğimiz bu iki yoldan dilediğinizi uyguladığınız taktirde fazla kilo probleminden uzaklaşmış olacaksınız. Bu yazımıza yorumlarınızı, görüşlerinizi ya da sorularınızı yorum yaz bölümünden hiç çekinmeden bize ulaştırabilirsiniz. Yeni yazılarımızı takip etmenizi önerir, derslerinizde ve hayatınızda başarılar dilerim.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder