Ramazan Ayında Kilo Alınır Mı?

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine geliyor olması, bu ibadetin zorluk derecesini kat kat artırmaktadır. Ramazan ayında kilo alınır mı? Bu yazımda oruç ibadetini ifa edecek olan arkadaşlarımıza bazı önerilerde bulunmak istedim.
Malum havalar çok sıcak, bu durum, hızlı su kaybına, dolayısıyla da su ihtiyacımızın artmasına sebep oluyor. Bundan dolayı Ramazan 'da bol bol su içmeye özen gösterin. Özellikle sahurda yağlı yemekler yemeyin. Kızartma, katmer, çörek, börek vs. mümkün olduğunca az yemeye çalışın. Çünkü bu tip yemekler hem su ihtiyacını çok artırır hem de midede yanma vs. benzeri rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Bununla beraber gerek sahurda gerekse iftarda ağır yemekler yenildiğinde metabolizma yavaşladığı için sindirimi zorlaşır. Bir aylık zaman sonunda fazla kilo problemi ile karşılaşılması kaçınılmaz olur.

ramazan ayında kilo kontrolü için yapmamız gerekenler Ramazanda Kilo Almamak İçin Neler Yapmalıyız
Bir çoğumuz ya kendimiz yaşamışızdır ya da çevremizden şahit olmuşuzdur Ramazanda kilo alma problemine. Bunun önüne nasıl geçebiliriz? Ramazanda kilo almamak için neler yapabiliriz? Akşama kadar süren açlık ve susuzluk, psikolojik olarak insanın aklına ne diyeti getirir ne de kilo almayı. Akşam olup sofraya oturulur ve o iftarın verdiği mutlulukla hiç arkayı düşünmeden hızla başlanır yemek yemeye. Arkasından bir de tatlı faslı vardır Ramazanın vazgeçilmezlerinden. Nasıl olsa zaman kısıtlı yarın akşama kadar aç kalınacak o yüzden yeriz yiyebildiğimiz kadar. Aslında bu sağlığımız açısından çok yanlıştır. Hem ertesi gün tutulacak orucun zorlaşması açısından hem de Ramazanın bitiminde fazladan oluşacak kilolar açısından. 

İftarda  yemeğe başlamadan önce mutlaka bir kase çorba için. Arkasından beş on dakika kadar bekleyin ve sonrasında ana yemeğe geçin. Saatlerce bekledik beş dakika daha bekleyemem demeyin, bekleyin bir şey olmaz :) Mümkün mertebe ekmeği azaltın ve tatlı yemeyin. Yerseniz de çok az miktarda olsun. Sahurda çok yemek yemeyin. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok acıkırsınız. Bol bol su için. Kola gibi gazlı içeceklerden uzak durun. Meyve gün içerisindeki su ihtiyacının azalmasına yardımcı olabilir. Meyve tüketin. Bu şekilde birkaç gün kendinizi alıştırırsanız kilo alma problemine dur demiş olursunuz. Sormak istediklerinizi yorum yaz kısmından çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Hayırlı Ramazanlar...
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder