Bölgesel Zayıflama

Fazla kilo problemi olan insanların bir çoğu orantısız kilo almaktan muzdarib olmaktadırlar. Özellikle kadınlarda bel ve basen çevresi  çok daha kolay yağlanır ve bu bölgeler diğer bölgelere nazaran daha çabuk kilo alır. Hal böyle olunca da bölgesel zayıflama ihtiyacı su yüzüne çıkar.

Bölgesel zayıflama deyince sadece vücudumuzun belirli bölgelerinde kilo kaybı meydana gelir, diğer yerler olduğu gibi kalır düşüncesi son derece yanlıştır. Çünkü insan vücudu gerek kilo almaya başladığında gerekse kilo kaybetmeye başladığı zaman olsun bir bütün olarak davranış sergiler. Bu her insan için aynıdır fakat bazı insanlarda her bölge eşit oranda kilo alırken kimilerinde belirli bölgeler daha fazla öne çıkar. İşte yukarıda bahsettiğim orantısız kilo bu şekilde meydana gelmektedir. Peki bölgesel zayıflama mümkün müdür?


bölgesel zayıflama mümkünmü
Sadece diyet yaparak belirli bölgelerde daha fazla yağ yakımı olmasını beklemek yanlıştır. Bu şekilde tek başına yapılan bir diyet vücudun bir bütün olarak zayıflamasına sebep olacağından diyet ile birlikte bir takım yöntemler de izlemek gerekmektedir. Eğer amaç göbeğinizde biriken fazla yağlardan kurtulmak ise, göbek bölgesini harekete geçirmelisiniz demektir. Bunun için yapacağınız bir kaç basit egzersiz ile bu bölgede biriken yağlar çok daha hızlı bir şekilde yanmaya başlar. Bir önceki makalemizde göbek nasıl eritilir konusundan bahsetmiştik. Aynı şekilde basen ve kalça bölgesini zayıflatmak istiyorsanız bunun için de uyguladığınız diyet ile beraber yine egzersiz  yapmalısınız. Tempolu yürüyüş, koşmak, yüzmek gibi egzersizler bu konuda son derece fayda sağlayacaktır. Bol bol su tüketmeniz gerektiğini de unutmayın.


Bölgesel zayıflama konusunda bazı zayıflama hapları kendilerince iddialar ortaya atmaktadırlar. Şayet bir zayıflama hapı kullanmak niyetindeyseniz çok iyi araştırma yapmanızı öneririm. Çünkü zayıflama hapları insan sağlığına zararlı da olabilmektedir. Bunun örneklerini maalesef bir çok kez gördük. Benim size tavsiyem dengeli beslenme ve bununla beraber düzenli egzersiz yapmanızdır. Egzersiz Videoları kategorisinden kendinize uygun olan egzersizlere göz atabilir ve hemen uygulayabilirsiniz. Bu arada istikrarlı olmak çok önemli, hemen vazgeçmek yok. İdeal kilonuza ulaşıncaya kadar düzenli şekilde yapmalısınız.

Değerli arkadaşlar, bölgesel zayıflama konusunda sormak istediklerinizi ya da eklemek istediklerinizi yorum yaz bölümünden bizlere iletebilirsiniz. En kısa zamanda cevaplandırmaya çalışacağım.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder