Göbek Nasıl Eritilir?

Bu yazımızda sizlere birlikte, göbek nasıl eritilir sorusuna cevap arayacağız. Kilo verme ya da yağ yakma konusunda birbirinden faklı pek çok teknik kullanılabilir. Genellikle sıkı bir diyet sonunda insanlar kilo kaybetme konusunda kısmen başarı sağlasalar da özellikle göbek ve bel çevresindeki yağlarda istenilen azalma meydana gelmemektedir. Bunun sebebi, vücudumuzun yağları depolamaya ilk olarak göbek çevresinden başlamasına karşın yağ yakmaya da en son göbek bölgesini bırakmaktadır. Bazı küçük ayrıntılara dikkat ettiğimizde göbek nasıl eritilir sorusuna da cevap bulabiliriz.


düzenli egzersiz yapmak göbek bölgemizin yağlanmasını engelleyebilir
İlk olarak egzersiz hareketlerinden başlayalım. Mekik hareketini bilmeyenimiz yoktur ama genelde hareketi doğru yapanımız pek azdır. Egzersiz yaparken, yapılan hareketin doğruluğu, sonuç alınabilmesi açısından son derece önemlidir. Mekik hareketi için yere ya da mekik sehpasına sırt üstü uzanıyoruz. Bacaklarımız bitişik ve ayak tabanlarımız yere basacak şekilde dizlerimizi doksan derecelik açı yapacak şekilde kırıyoruz. Ellerimizi ensemizde ya da göğsümüzde birleştirerek hızlı tempoda doğrulup tekrar yatıyoruz. Hareketi yaparken karın kaslarımızı hissetmemiz gerekir. Ayrıca kalkarken nefes verip, yatarken tekrar nefes almamız doğru olacaktır. Mekik çekme hareketi, karın kaslarını kuvvetlendirir ve göbek bölgesindeki yağların yakılmasına fayda sağlar. Kas kütlesi ile yağlanma ters orantılıdır yani ne kadar çok kas o kadar az yağ. Endişe etmenize gerek yok bu hareket kimseyi Herkül yapmaz :) Mekik hareketi her gün 3 set 25 tekrar şeklinde yapılabilir. Duruma göre ilerleyen günlerde set ve tekrar sayısı artırılabilir.


Diğer bir göbek eritme egzersizi için ihtiyacımız olan şey uzun ince bir sopa. Bu sopayı ensemize yerleştirip ellerimizle sıkıca tutuyoruz. Ardından kalça sabit olmak üzere vücudumuzun üst kısmını sağa sola hızlı bir şekilde çeviriyoruz. Bir kaç dakika bu şekilde devam edilmelidir. Bu hareket, bel kısmında biriken fazla yağlardan kurtulma konusunda fayda sağlayacaktır. Ayrıca karın kaslarının sıkılaşmasında da etkili bir harekettir.

Üçüncü göbek eritme egzersizi için ise iki adet küçük pet şişeye ihtiyacımız var. 500 ml büyüklüğünde iki şişeye su dolduruyoruz ve her birini bir elimize alıyoruz. Hareketimize başlamadan önce dik duruyoruz ve ayaklarımızı birleştiriyoruz. Ardından yine kalça sabit olacak şekilde sağa ve sola vücudumuzu esnetiyoruz. Bu hareketi de çok hızlı şekilde her gün bir kaç dakika yaparsanız göbeğinizin yan tarafında biriken yağları yakmanız kolaylaşacaktır.

Bunlara ek olarak günde en az yarım saat orta tempolu yürüyüş ya da diğer kardiyo egzersizleri ile iyice ter atmanız hızlı kilo verme ile beraber göbek eritme konusunda da son derece işinize yarayacaktır.

Göbek nasıl eritilir konusunda egzersiz tavsiyelerinden sonra biraz da beslenme tavsiyelerine değinelim. Her sabah kalktığınızda aç karnınıza mutlaka en az iki su bardağı su için. Su içerisine bir kaç damla limon sıkabilirsiniz.  Sabah kahvaltı yapmak yerine bir adet elma (kabuklu) ve sert şeftali yiyin. Öğlende yağsız yiyecekler tercih edin. Mümkün mertebe sebze ağırlıklı ama proteinsiz kalmamak için beyaz et (tavuk derisiz) tercih edin. Akşam yemeklerini en geç saat 18.00 de yemiş olun. Beyaz ekmek yemeyin. Hayvansal yağlardan ve hazır gıdalardan uzak durun. Karbonhidrat alımını en aza indirmeye çalışın. Ayrıca her türlü şekerli ve gazlı içecekler, cips, fast food ürünlerin de yasak olduğunu unutmayın. Gün içerisinde öğün aralarında yağsız yoğurt, salatalık, meyve ve yarım yağlı süt tüketebilirsiniz.

Bu tavsiyeleri uyguladığınızda göbek eritme konusunda kısa sürede ne kadar iyi sonuçlar aldığınızı hayretle göreceksiniz. Aşağıda yorum yaz kısmından bize ulaşabilirsiniz. Sitemizde bulunan diğer paylaşımlara da göz atmanızı öneririm.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder