A Vitamini Faydaları

A vitaminin ne gibi faydaları bulunmaktadır

Değerli okuyucularım, bu yazımda sizlere A vitamininin insan sağlığına olan faydalarından bahsetmek istedim. Bildiğiniz gibi vitaminler sağlıklı yaşam standartlarımızı yakalayabilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz en önemli etmenlerdendir.

A vitaminin başlıca faydaları;
Gözümüzde oluşan sorunların giderilmesinde etkilidir. Körlüğe engel olur. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Akne, sivilce gibi bir çok cilt problemine karşı etkilidir. Cildimizin genç ve güzel kalmasını sağlar. Sindirim sistemine faydalıdır. Mide rahatsızlıklarını önler. Bunlarla beraber a vitamini, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı vücudumuzu korur. A vitamini eksikliğinde genellikle görme ile alakalı rahatsızlıklar ortaya çıkar.

A vitamini bulunan besinlerden bazıları ise; balık, peynir, süt, yumurta, tereyağ, ıspanak, havuç, biber, brokoli, koyu yeşil sebzelerdir.

A vitamini kemik gelişimi, saçlar ve dişler için de son derece önemli bir vitamindir. Bu bakımdan özellikle çocukların gelişimini göz önüne alacak olursak, a vitamininin önemini bir kez daha anlayabiliriz. 
Günlük alınması gereken miktar, yetişkin kişilerde 700 - 900 mikro gram olmalıdır. 
A vitamini faydaları konu başlıklı yazımız ile faydalı bilgiler sunmaya çalıştım. Soru ve görüşlerinizi paylaşmanızdan memnun olurum. 
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder