Kefir Zayıflatır Mı?

Kefir zayıflatır mı? Kafkasların gençlik sırrı olarak malum kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanır ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmiştir. Süt ürünlerinden birisi olan bu özel içecek kefirin, her derde çare, organik enerji ve şifa kaynağı bulunduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Kefir krema kıvamında ve yoğurda benzeyen ancak içilebilecek kıvamı olan bir süt ürünüdür. Kefirin sıhhat yönünden sayılamayacak şekilde oldukça fazla faydası vardır.
Kanseri önlemekten tutun da, uzun bir yaşamın anahtarı olmaya kadar pek çok sağlık sorununa çözüm olan kefir, zayıflama içinde ideal bir besindir. Kefirin içeriği bolca oranda bulunan mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı tesir meydana getirdiği ve burada minerallerin, kemik ve kas yapılarını güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Kefirdeki vitaminler ile kan dolaşımını düzenleyip, kan bozukluklarını da giderdiği ve vücuttaki toksinleri atmak içinde kefirin son derece yararlı olduğu bilinmektedir. Ayrıca yüksek maliyetli olmayıp ve evde kolayca yapılabilen bir besindir.

Kefir ile meydana getirilen rejim, son yıllarda tüm dünyada ünlü olan ve popülaritesi zirve yaparak etkili olduğu kanıtlanmış olup ve içeriğinde bulunan mayalar sayesinde yenilen besinlerin hızlı bir halde sindirilip kana geçmesini sağlar. Vücut gereksinim duyduğu enerjiyi elde etmek için bu kana geçen gıdaları kullanır. Bunun sonucunda da yenilen besinler vücuda depo edilmeden direk kullanılır. Bu da kilo alımına engel olur. Kaliteli ve varlıklı proteinler sayesinde kolayca zayıflamayı sağlar. Rejim esnasında kefiri tüketmek diyetin sağlıklı geçmesine yardımcı olur. Kefirdeki kalori miktarının düşük olması ve daha önemlisi tok tutmasıdır. Kefir diyeti ile haftada 1 kilo verilmektedir. Ayda minimum 4 ila 6 kilo verilebilir.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder