İngiliz Karbonatı İle Zayıflama, Kilo Verme


Sıklıkla duymaya başladığımız Alkali beslenme ile beraber, karbonat tüketimini de talep yoğunlaşmaya başladı. Bilhassa İngiliz Karbonatı olarak adlandırılan ve satışı eczanelerde yapılan ürünün pek çok konuda faydalı olduğu belirtiliyor. İngiliz Karbonatı hakkında sosyal medyada dikkat çekici iddialar yer almaktadır. Söz konusu paylaşımlara baktığımızda İngiliz Karbonatı tavsiye edilen kullanım şekli ile tüketildiğinde başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı vücut direncini artırmakla beraber hastalıkların tedavi sürecinin hızlanmasında da etkili olabiliyor. Öyle ki kanser hastalarının tedavisi için kullanılan kemoterapi, İngiliz Karbonatı kullanıldığında gerek uygulanmasına gerek kalmıyormuş. Bu çok ama çok iddialı bir söylem olmasına rağmen bilimsel her hangi bir temeli bulunmadığı için pek ciddiye alınmaması gerektiği kanaatindeyim. 



İddia edilen bu faydaların yanı sıra bizi asıl ilgilendiren konu, İngiliz Karbonatı zayıflamaya nasıl etki ederİngiliz karbonatı ile zayıflamak, fazla kilolardan kurtulmak konusunda da her ne kadar bilimsel bir araştırma veya açıklama bulunmasa da yaptığım araştırmalara göre, kullanıcı yorumlarının İngiliz Karbonatının zayıflamaya gerçekten etkisi olduğu yönünde ikna edici boyutlarda. Durum böyle olunca da derhal İngiliz Karbonatı ile ilgili makale hazırlayıp okuyucularımızın bilgisine sunma gereği hissettim.

İngiliz Karbonatı Nasıl Zayıflatıyor?


Kilo vermeye etkisinden önce günlük beslenme alışkanlıklarımıza bakacak olursak, millet olarak genelde hepimizin çok sevdiği ve bolca tükettiği besinlerin neler olduğu malum. Börekler, çörekler, kızartmalar, tatlılar, pastalar, vs. gibi pek çok örnek verilebilir. Aslında bu besinleri fazla tüketmemiz bize fayda sağlamıyor aksine çok zarar veriyor. Çünkü besin değeri düşük karbonhidratlar fazla kalori almamıza ve kolesterol seviyemizin artmasına neden olur. Zamanla alınan fazla kalori, kilo olarak vücudumuza, özellikle de göbek bölgesine yerleşir. Buraya kadar bildiğimiz şeyler. İşte İngiliz Karbonatı tam burada devreye girmektedir. İddiaya göre bozuk beslenme alışkanlıklarımızdan kaynaklanan vücudumuzdaki tahribatın ve bu tahribat sonucu düzgün çalışamayan organizmayı karbonatlı su onarmakta. Sindirim mekanizmasının sahip olduğu Ph seviyesini dengelemekte, olması gereken seviyeye getirmekte. Böylece sindirim sistemi için gerekli olan çalışma prensibini, dengesiz beslenmeye rağmen tekrar kurtarmakta. Ayrıca yine bozuk veya eksik beslenmeyle ortaya çıkan zararlı biyokimyasal reaksiyona karşı düzenleme meydana getirerek organizmayı bir nevi koruma altında tutuyor. Vücut işlevselliğini tekrar kazandığı için de düzgün çalışmaya başlıyor ve metabolizma ile birlikte yağ yakım hızı artış gösteriyor.

Ayrıca bir diğer iddia; özellikle bağırsaklarda bulunan ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasında etkili olan faydalı bakterilerin, sağlıksız beslenme sonucu Ph dengesinin bozulması ile ortaya çıkan asit ortamından olumsuz etkilenerek zamanla azalması ile zararlı mantarların ve bakterilerin üremesi de İngiliz Karbonatı ile engellenmekte, böylece faydalı bakterinin muhafazası sağlanmakta.

İngiliz Karbonatı ile kilo verme, bütün bu anlatılan temellere dayandırılmaktadır. Ancak bir kez daha belirtmekte fayda var ki, bilimsel her hangi bir çalışma sonucu yapılan açıklama bulunmamaktadır. Dolayısıyla kullanmadan önce muhakkak doktora danışmak sağlık açısından oldukça önemlidir.

İngiliz Karbonatı Nasıl Kullanılır?


İngiliz Karbonatı kullanım şekli kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak genellikle tavsiye edilen miktar sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa bir su bardağı suya yarım çay kaşığı şeklindedir. İngiliz Karbonatı hazırlanışı; bir su bardağı içme suyuna yarım çay kaşığı ilave edilerek birkaç dakika beklettikten sonra iyice karıştırılmalıdır. Hazırlanan bu karışımın her gün düzenli olarak içilmesi asidik dengeyi düzenler ve kilo vermeye yardımcı olur.

İngiliz Karbonatı Zararları


Burada özellikle dikkat çekmek istediğim husus, karbonat yüksek oranda sodyum ihtiva ettiği için, kronik rahatsızlıkları olanlar, yüksek tansiyon hastaları, kalp damar hastaları, böbrek ve ülser gibi rahatsızlıkları olanlar İngiliz Karbonatı kullanmamalıdır. Ayrıca kilo verme konusunda daha önceki makalelerde de belirtildiği gibi, hiçbir yöntemin tek başına mucizeler ortaya çıkarmadığı gibi, İngiliz Karbonatı da tek başına sihirli değnek etkisi göstermez. Sağlıklı kilo vermek için dengeli beslenme ile düzenli egzersiz yapmak şarttır. Bu ikisi olmadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek imkansıza yakın bir uzaklıktadır.

İngiliz Karbonatı kullandıysanız ya da kullanmayı düşünüyorsanız, yorup yap bölümünden düşüncelerinizi paylaşın lütfen. Özellikle deneyimi olan kişilerin deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşması, diğer okuyuculara sağlayacağı fayda büyük olacaktır. Saygılarımla...



Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder