Zayıflama Sırasında Kas Yakmak

Zayıflama denildiğinde akla ilk gelen, mevcut ağırlığın azalması yani kilo kaybetmektir. Kilo kaybı söz konusu olduğunda doğal olarak dış görünümde incelme söz konusu olacaktır. Pek çok kişinin öncelikli amacı da sadece dış görünüşünün değişmesi, daha ince ve daha fit bir görünüme sahip olmaktır. Fakat çoğu zaman oldukça önemli bir ayrıntı göz ardı edilmekte olup, aslında sağlıklı ve kalıcı zayıflama amacının dışına çıkılmaktadır. Kilo vermek hedefine ulaşırken, vücutta eksilen kilonun nereden verildiğine dikkat edilmelidir. Aşırı kilosu olan insanların bu durumu vücut yağ oranlarının olması gerekenden fazlalığından kaynaklanan bir durumdur. Hal böyle olunca da kişinin zayıflamak amacı kesinlikle yağ yakma olmalıdır.

Sağlıklı kilo vermek için kullanılan en etkili yöntem, uzman bir diyetisyen tarafından hazırlanmış diyet programı ile birlikte egzersiz yapmaktır. Eğer kişi bilinçsiz bir şekilde diyet yapar ve ihtiyacı olan besinleri tüketmez ise, kilo kaybı söz konusu olsa dahi mevcut kas kütlesini yaktığı için sağlıklı zayıflama söz konusu olmayacaktır.

Kas Kaybetmeden Zayıflamanın Yolları
İnsanlar diyet yaptıklarında, günlük ihtiyacı olan kalori miktarından daha az miktarda kalori tüketirler. Böylece ihtiyaç duyulan enerjiyi vücut, mevut yağlardan ya da kaslardan karşılama yoluna gider. Eğer gerekli önlemler alınmazsa zayıflamak isteyen kişinin vücudunda kas yıkımı meydana gelir. Böyle bir sonucun önüne geçebilmek için kasların yeterli miktarda beslenmesi gerekmektedir. Kas beslenmesi için de yapı taşı aminoasit olan protein ağırlıklı beslenmek şarttır. Diyet listesi hazırlanırken muhakkak günlük ihtiyaç duyulan protein miktarına dikkat edilmelidir. Bununla beraber eğer kasların uyarımını sağlayan egzersiz programı uygulanırsa artık kasların yakılması minimize olmuş demektir.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder