Uykunun Zayıflamaya Etkisi

Uyku düzeninin sağlıklı yaşamak açısından önemi son derece fazladır. Bunun yanında ideal kiloda kalmanın yolları ya da ideal kiloya ulaşmak için sağlıklı zayıflamanın da en önemli metodları arasında düzenli uyku saatine sahip olmak yer alır. Nasıl dengeli beslenme konusuna çok önem vermeniz gerekiyorsa, dengeli bir uyku düzeninizin olmasına da aynı şekilde önem vermelisiniz. Çünkü kişi uyuduğunda sadece beden dinlenmiş olmakla kalmaz, salgılanan uyku hormanları sayesinde hem hücreler çok hızlı bir şekilde kendini yeniler hem de metabolizma hızlı çalışır. Dolayısıyla fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız yeteri kadar uyumaya özen göstermelisiniz.

Zayıflamak İçin Günde Kaç Saat Uyumak Gerekir?

Düzenli uyku ile sağlıklı yaşam arasında ciddi bir bağ vardır
Yetişkin bir bireyin günde en az 8 saat ile 9 saat arasında uyuması gerekmektedir. Bu sayede bedenin günlük ihtiyacı olan dinlenme gereksinimi karşılanmış olur. İnsan uyurken televizyon karşısında harcadığı enerjiden çok daha fazla enerji harcar. Yaklaşık sekiz saat uykuda harcanan enerji miktarı 400 kalori civarındadır. Bu da hemen hemen bir buçuk saat yürüyüş yapmakla eş değerdedir.

Hangi Saat Aralığında Uyunmalıdır?

Uyku saati de en az uyku düzeni kadar önemli bir husustur. En verimli ve en sağlıklı uyku elbette gece uykusudur. Çünkü biz uyusakta uyumasakta organizmamız geceleri uyku moduna girer. Eğer biz organizmanın bu moda geçişine, uyumayarak karşılık verirsek bünyemizin vereceği reaksiyon olumsuz olacaktır ve bu da sağlığımız açısından olumsuzluk teşkil edecektir. En ideal uyku zamanı akşam 23.00 ile sabah 07.00 arasıdır. Özellikle gece 00.00 ile 03.00 arasında vücudumuz uyku hormonları salgılar. Bu uyku hormonları cilt güzelliğinden kilo vermeye kadar bir çok konuda bize fayda sağlamaktadır. 

Uyuduğunuz ortamın loş ışıklar ile aydınlatılmış olmasının yerine ışıksız hatta zifiri karanlık olmasını tercih edin. Bunun sebebi, uyku hormonlarının aydınlık ortamda değil karanlıkta daha iyi çalşmasıdır. Sağlıklı yaşamak ve ideal kilonuza ulaşmanız için günlük düzenli uyumayı prensip haline getirirseniz ve anlattığımız tavsiyelere uyarsanız kendinizdeki değişikliklere kısa zamanda tanık olacaksınız. 

Sağlıklı yaşamak için ideal kilonuza kavuşun ve ideal kilonuzu koruyun. Blogumuzda bulunan ilgili makaleleri okuyabilir ve kendinize en yakın bulduğunuz tavsiyelerimizi uygulayabilirsiniz. Soru sormaktan ve yorum yazmaktan çekinmeyin. :)


Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder