Sinameki Otunun Zararları


Halk arasında çok yaygın olarak bilinen ve özellikle bağırsakların hızlı çalışmasına sebep olan, bu sayede hızlı kilo vermeye yardımcı olan bir bitkiden yani sinameki bitkisinden daha doğrusu bu bitkinin bilinmeyen zararlarından bahsetmek istiyorum.
Bilindiği gibi sinameki otu, güçlü müshil etkisiyle tanınan bir bitkidir. Bu bitkinin genellikle yaprakları çay olarak kullanılır. Bağırsakları uyarıcı etkisi nedeniyle zayıflamak isteyen insanlarla beraber kabızlık problemi olanlar kullanırlar. Sinameki otunun ilaç sanayisinde de kullanıldığı bilinmektedir. Uzun süreli kullanımı sonucunda sinameki otunun zararları gün yüzüne çıkmaktadır ve maalesef insanların bir çoğu sinameki çayının zararlarının farkında olmamaktadır.


sinameki otu dikkatli kullanılmaz ise ciddi zararlara neden olabilir
Sinameki otunun başlıca zararları şunlardır;
  • Bağırsaklarda bulunan ve sindirime yardımcı villus adındaki dokuda tahribat meydana getirir,
  • Herhangi bir hastalığın tedavsi için kullanılan kimyasal ilaçların emilimini olumsuz etkiler,
  • Düşük yapma riskini artırır bu bakımdan gebe olanların kullanmaması gerekir,
  • Spastik ve kolit kabızlık durumlarında kullanılmamalıdır,
  • Vücuttaki potasyum oranının azalmasına neden olur ve kalp kaslarını zayıflatabilir,
  • Bağırsakların tembelleşmesine ve düzgün çalışmamasına neden olur,
  • Sinameki otu, zayıflama çaylarının içerisinde de bulunur. Bu bakımdan zayıflama çayı adı altında satılan bitki karışımları alırken muhakkak içerisindeki bitkilerin neler olduğunu öğreniniz. 


Bunlar, sinameki çayının zararlarının başlıcalarıdır ve sırf bunlar bile aslında sinameki otunun ne kadar dikkatli kullanılması gerektiğinin göstergesidir. Özellikle zayıflamak isteyen kişilerin kilo vermek uğruna sağlıklarında çok ciddi tahribatların meydana gelmesinin en büyük nedeni hiç kuşku yok ki bilinçsizce kullanılan ürünlerdir. Eğer illa da sinameki kullanmak istiyorsanız benim size tavsiyem kesinlikle bir doktora danışın. Sık kullanımdan kaçının yani haftada en fazla iki kere çay olarak tüketin tabi bu şekilde bile uzun süre kullanmayın.

Eğer kabızlık problemine sahipseniz, bağırsaklarınızın çalışmadığından şikayetçiyseniz sizlere tavsiyem, bilinçsiz bir şekilde sinameki çayı tüketmek yerine, lifli gıdalar tüketmenizdir. Ayrıca metabolik problemler için doktorunuza müracaat etmeniz sağlığınız açısından daha rasyonel bir seçim olacaktır. Lifli gıdalar konusunda sitemizde bulunan diğer makaleleri de okuyabilirsiniz.

Soru ve görüşleriniz bizim için önemlidir lütfen yorum yaz bölümünden bize iletin en kısa zamanda cevap verilecektir. Saygılar. 

İsveç Diyeti konulu yazımızı okumak için bağlantıya tıklayın.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

1 yorum:

  1. ben iki gündür ara vererek iki bardak içtim bende uzun süredir kabızlık var ne kadar kullanmam gerek acil cevap lutfen

    YanıtlaSil