Elma Diyeti

Değerli arkadaşlar, bugün kilo verme konusunda akla ilk gelen ve diyet listelerimizin vazgeçilmezi elma ile nasıl kilo verebiliriz, bunun hakkında yazmak istedim. Elma diyeti ile zayıflamak ne kadar mümkün öncelikle buna değinelim.


Elma zayıflamak isteyen herkes için son derece işe yarayan ve bir o kadar da faydalı bir meyvedir. Elma özellikle bağırsakların iyi çalışması ve metabolizma hızını artırıcı etkisi sayesinde zayıflama konusunda aynı zamanda sağlık açısında tercih edilmesi gereken bir besindir. Bunlarla beraber tok tutucu olması da yine ayrı bir avantaj sağlamaktadır kilo vermek isteyenlere. Şimdi elma diyeti nasıl yapılır konusunda geçelim.
İlk olarak zayıflamak kısa vadeli bir iş değil. Uzun vadede kilo vermek hem sağlık açısından daha iyidir hem de verilen kiloların kalıcı olması açısından daha faydalıdır.

Elma meyvesi mükemmel bir diyet besinidirElma diyetine başlarken;
Sabah kahvaltıda iki dilim kepekli ekmek, küçük bir parça yağsız peynir, en fazla iki zeytin ve yeşil çay tüketebilirsiniz. Her gün olmamak şartıyla haşlanmış yumurta da yiyebilirsiniz.
Elma diyetini yaparken günün diğer öğünlerinde yalnızca elma tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer mide asidi probleminiz varsa kırmızı elma tüketin. Yoksa yeşil elma yemelisiniz. Yeşil elmanın zayıflamaya olan etkisi kırmızıya kıyasla çok daha fazladır.

Elma ile kilo vermek için yapacağınız bu diyeti bir hafta sonunda kesip bir kaç gün ara vermelisiniz. Sonra tekrar başlayabilirsiniz. Ayrıca her hangi bir rahatsızlığınız söz konusu olursa muhakkak o anda bırakıp doktorunuza danışın. Unutmayın ki sağlığınız her şeyden önce gelir.

Unutmadan söylemek istiyorum, elma diyeti yaparken de diğer tüm kilo verme yöntemlerinde olduğu gibi günlük su alımınızı kesinlikle ihmal etmeyin. Günlük içmeniz gereken su miktarı oranı yaklaşık olarak 2,5 litre civarına olmalıdır. Su içmek kilo vermeyi hızlandıracağı gibi vücudunuzu zinde tutar aynı zamanda cildinizin de tazeliğini korur.

Değerli arkadaşlar elma diyeti kısa süre içerisinde kilo verdirir ama verdiğiniz kiloları tekrar almamak için muhakkak dengeli beslenmeli ve düzenli egzersiz yapmalısınız. Bu konularda blogumuzda bulunan ve sürekli güncel tutulan makaleleri okumanızı öneririm.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder