Zayıflamanın Yolları

Zayıflamanın yolları nelerdir, en kolay yoldan nasıl zayıflanır? Bu soruların cevabını arayalım.

Kıymetli arkadaşlarım, zayıflamak kilolu insanların hayalini süsleyen ama büyük çoğunluğunun bir türlü başaramadığı idealleridir. Zayıflama konusunda başarısızlığın tek nedeni kişinin tam olarak ne yapacağından emin olamaması ve kilo verme adına yapmış olduğu uygulamalarda istikrarsız davranmasından kaynaklanmaktadır. Zayıflamanın yolları arasında bir çok yöntem gösterilebilir. Bu yöntemlerden bazılarını blogumuzda daha önce paylaşmıştık. Bu yazımda ise en kolay ve en pratik yoldan, diyet ürünü vs. kullanmadan kilo kaybettiren zayıflamanın yollarından bahsetmek istiyorum.


Zayıflarken aynı zamanda sağlığınıza dikkat etmeniz gerekirZayıflamak için öncelikle bilmemiz gereken şeyin günlük alınan kalori yani enerji miktarından daha fazla kalori harcamamız gerektiğinden bahsetmiştik. Bu bilimsel bir gerçektir ve zayıflamanın olmazsa olmazıdır. Eğer bu koşulu yerine getirmezsek zayıflamanın mümkün olmadığını biliyoruz. O halde işe çok basit bir teknikle yaklaşalım. Yetişkin bir birey günlük yaklaşık olarak 2500 kaloriye ihtiyaç duyar. Bu oran kişiden kişiye değişebilir. buna göre kişi günlük 2500 ün üzerinde kalori alıyorsa kilo almaya başlıyor demektir. Bunun tam tersi ise zayıflama yoluna çıkmış anlamını taşır. Günlük ihtiyaçtan daha az alınan kalori neticesinde vücudumuz ihtiyaç duyduğu enerjiyi, daha önce depo ettiği fazla kilolarımızdan harcamaya başlar.
Günlük alınan kalori miktarını azaltmanın en kolay yolu şu şekildedir arkadaşlar. Her öğün yediğiniz yemeği yarı yarıya azalttığınız taktirde, gün boyu aldığınız kalori de yarı yarıya azalmış olacaktır. Bu çok basit değil mi? Zayıflamanın yolları arasında en kolay ve en pratik yöntem budur. Öyle çok zor diyete girmeye, kendinizi kasmaya falan hiç gerek yok. Sadece öğünlerinizi yarı yarıya düşürün. Bir süre sonra göreceksiniz ki artık eskisi kadar çok yemek canınız istemiyor.

Zayıflamanın yolları konusunda ikinci bir husus ise değerli arkadaşlar, öğün atlamayın. Sık sık ama azar azar yiyin. Özellikle kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin ki bu çok önemli. Fakat dediğim gibi yediklerinizin miktarı yarı yarıya azalacak. Bu şekilde normalde yediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz.

Zayıflamanın yollarında ilerlerken yapmanız gereken bir diğer şey ise egzersiz faaliyetleri. Bu şekilde hem metabolizma hızınız artmış olacak ve daha hızlı zayıflamaya başlayacaksınız, hem de sporun vermiş olduğu zindelikle kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder