Patates Diyeti



patates diyeti zayıflama konusunda etkinliğini kanıtlamış olan uygulamalardandır


Patates diyeti ile bir haftada üç ile altı kilo arasında zayıflamak mümkün. Patates diyeti nasıl yapılırPatates diyeti ile bir haftada ne kadar kilo verilebilir? Patates diyeti hakkında yazımızda bu soruların cevaplarını paylaşmaya çalışacağız.


Patates diyeti, isminden de anlaşılacağı üzere patates ağırlıklı beslenmek suretiyle yapılan bir diyet türüdür. Diyet süresince beslenme ağırlıklı olarak patatesten karşılanmakta ve günlük kalori alımı düşürülerek fazla kilolardan kurtulma amacına yöneliktir. Patates diyeti, şok diyet olarak da adlandırılmakta olup bunun nedeni, vücudun alışık olduğu günlük kalori miktarının hızla düşürülmesi karşısında uğradığı şok halinden kaynaklanmaktadır. Patates diyeti hakkında uzmanlar, görüş ayrılıkları yaşamakta. Çünkü patates diyeti uygulayanların, sağlıklı beslenemedikleri, dolayısıyla uzun vadede ciddi sağlık problemleri ile karşılaşma olasılıklarının yüksek olduğu görüşü de savunulmaktadır. İnsan vücudu sağlıklı yaşam sürdürebilmesi için günlük alması gereken besin değerleri bulunmaktadır. Bu besin değerleri de ancak çok çeşitli gıdalardan alınabilmektedir. Bu sebepten dolayı patates diyeti hakkında detaylara geçmeden önce şunu belirtmeliyim ki kilo vermek, ancak sağlıklı yöntemler uygulandığı taktirde kalıcı başarı sağlamaktadır. Aksi taktirde zayıflasanız dahi ciddi sağlık problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla her hangi bir diyette olduğu gibi patates diyeti yapmaya karar vermeden önce mutlaka doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz. 

Patates Diyeti Nasıl Yapılır?


Patates diyeti sadece bir hafta yapılması gerektiği öngörülen bir uygulamadır. Patates diyeti ile haftada en az 3 kilo verildiği bilgisi dikkate alındığında, kısa sürede çok kilo vermek durumu söz konusu olmaktadır. Bu sebeple patates diyeti uygulama süresini uzatmak, vücudun bitkin düşmesine ve hastalıklara karşı direncin azalmasına neden olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, bir haftayı aşmamaktır. Çünkü vücudumuzun ihtiyacı olan besin değerlerinden uzun süre uzak kalmamız, ciddi sağlık sorunlarına yol açacaktır. Bir haftalık patates diyeti periyotunda günde üç öğün haşlanmış patates tüketilir. Sabah 2 adet, öğlen 3 adet ve akşam da saat 6 dan önce yine 3 adet patates tüketilir. Bu şekilde ilk üç gün patates haricinde hiç bir şey yemeden devam edilir ve 4. gün sabah patates yerine 1 elma, 1 kase kiraz akşam ise ızgara yağsız tavuk veya balık, beraberinde yağsız salata yenilebilir. Diğer öğünlerde yine haşlanmış patates tüketilmelidir. 4, 5, 6 ve 7. günlerde de bu şekilde beslenmeniz halinde bir haftanın sonunda yaklaşık 4 - 5 kilo vermiş olursunuz. Kısa zamanda hızlı sonuç almak isteyenler için ideal bir yöntemdir. Patates diyeti uygulaması da kolay olduğundan ve diğer karışık diyet listelerine göre düşük maliyetli olması açısından da çokça tercih edilmektedir.


Ayrıca belirtmekte fayda var ki yine her zaman olduğu gibi patates diyeti süresince bol su tüketimi ihmal edilmemelidir. Zira bol su içmek hem zayıflamaya yardımcı olacaktır hem de kabızlık problemi ile karşılaşma olasılığını düşürecektir. Patates diyeti ile birlikte günlük su tüketimi iki litrenin altına düşürülmemelidir.

Patates Diyeti İle İlgili Bazı Sorular


     1.Patates diyetinde patatesler ekmekle yenilebilir mi?  (beyin yakan bir soru :))
   
Cevap:Tabi ki hayır, diyet süresince ekmek ya da farklı her hangi bir gıda tüketmek yasak. Sadece yukarıda da belirtilen besinler belirtilen günlerde olması gereken miktarda tüketilmelidir.

     2.Kızarmış patates tüketilirse olur mu?

Cevap:Hayır, haşlanmış patates olması gerekmektedir.

     3.Patatesin boyutları ya da ağırlıkları önemli midir?

Cevap:Patateslerin mümkün olduğunca küçük olması, alınan kalori miktarını düşürür. Bu nedenle daha fazla kilo kaybı mümkün olur.

     4.Patateslere tuz atılmasında mahsur var mı?

Cevap:Tuz, vücudun ödem toplamasına sebebiyet verir. Diyetlerde tuz önerilmemektedir.

Patates diyeti hakkında sorularınızı yorum olarak belirtmeniz halinde en kısa zamanda cevap vermeye çalışacağım. Diğer makalelere de göz atabilir ve sağlıklı yaşam konusunda tavsiyelerimiz hakkında bilgi edinebilirsiniz. 
Bu yazıyı beğendiniz mi?

Yeni yazılar e-mail adresinize gelsin!

Takip Edin!

2 yorum:

  1. Bu diyeti yaptık diyelim istediğimiz sonucuda aldık fakat sonradan farklı şeyler yediğimizde daha çok kilo alırmıyız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Şunu belirtmek isterim ki, kilo almak ya da kilo vermek tamamen alınan kalori miktarının ihtiyaçtan fazla ya da eksik olmasına bağlıdır. Dolayısıyla ideal kilonuza ulaştıktan sonra eğer ihtiyacınız olan günlük kalori miktarını aşacak şekilde beslenirseniz tekrar kilo almaya başlarsınız. Sağlıklı günler dilerim.

      Sil